Guvernul vinde "perlele energetice" pentru ca Fondul lui Videanu sa stranga 1 mld. euro

Postat la 16 aprilie 2010 47 afişări

Guvernul se pregateste sa vanda pe Bursa o parte din actiunile detinute la perlele coroanei - companiile din sectorul energetic aflate in portofoliul Ministerului Economiei, precum OMV Petrom, Transelectrica, Transgaz sau Romgaz, din care estimeaza sa incaseze peste un miliard de euro. Informatia a fost publicata ieri dupa-amiaza in exclusivitate de agentia Mediafax, care citeaza un document oficial al Guvernului.

Banii ar urma sa intre intr-un fond special al Ministerului Economiei, condus de Adriean Videanu, cel care administreaza in prezent cel mai important portofoliu din tara.

Fondul, care va administra activele statului in industrie si energie, va participa la finantarea proiectelor de investitii si va valorifica actiunile detinute la companiile din portofoliul statului.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/guvernul-vinde-perlele-energetice-pentru-ca-fondul-lui-videanu-sa-stranga-1-mld-euro-5911171
5911171
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.