Guvernul se face ca nu vede salariile din companiile de stat

Postat la 14 mai 2010 11 afişări

Cele mai mari discrepante salariale fata de sectorul privat sunt in firmele statului.

Peste 5.000 de angajati din companiile de stat au salarii brute mai mari de 8.000 de lei pe luna, insa Guvernul nu a luat in calcul in discutiile cu FMI si economiile care ar putea fi facute prin ajustarea castigurilor din acest sector.

Alti 6.000 de angajati din administratie depasesc pragul salarial de 8.000 de lei, insa varfurile nu se regasesc in domenii precum sanatatea si invatamantul, ci in randurile birocratiei centrale si locale.

In lipsa unui plan gandit din timp, Guvernul a preferat varianta facila a ajustarii in bloc a salariilor pe care le poate controla cel mai usor si a pensiilor, ferindu-se sa intre pe terenul juridic minat al contractelor de munca din companiile cu capital de stat.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
stat,
companii,
salarii,
bugetari
/actualitate/afaceri/guvernul-se-face-ca-nu-vede-salariile-din-companiile-de-stat-6118925
6118925
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.