Guvernul propune aplicarea unitara a Legii salarizarii, cu pastrarea masei salariale

Postat la 20 martie 2010 14 afişări

Guvernul va propune sindicatelor un proiect de ordonanta de urgenta prin care sistemul de salarizare in sectorul bugetar sa fie aplicat unitar pentru toate categoriile de personal, in interiorul unei mase salariale a carei valoare sa fie mentinuta la nivelul celei din 2009, a declarat premierul Boc.

El a precizat ca o prima forma a actului normativ va fi prezentat marti confederatiilor sindicale.

Seful Guvernului a aratat ca discrepantele salariale sunt determinate atat de sentintele judecatoresti care acorda angajatilor din invatamant majorarea salariala de 50%, desi Guvernul a acceptat pentru profesori, in 2008, o crestere de 17% si a abrogat deja prin acte normative diferenta de 33%, cat si de includerea in contractele colective de munca a unor sporuri nerecunoscute de legislatia in vigoare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
aplicare,
economie,
sporuri,
salarii,
lege
/actualitate/afaceri/guvernul-propune-aplicarea-unitara-a-legii-salarizarii-cu-pastrarea-masei-salariale-5762834
5762834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.