Guvernul elimina taxa de solidaritate pentru proprietarii de mai multe case. Se pregateste alta lege

Postat la 28 iunie 2010 10 afişări

Guvernul a decis, luni, sa elimine din proiectul de modificare a Codului Fiscal articolul care impunea proprietarilor de mai multe locuinte sa achite in acest an o taxa de solidaritate, urmand ca impozitarea sa fie reglementata printr-un act normativ distinct fara incidenta asupra Codului Fiscal, informeaza Mediafax.

"Am rediscutat luni ordonanta de modificare a Codului Fiscal si am decis sa eliminam articolul privind taxa pentru cladiri, urmand ca Ministerul Finantelor sa reglementeze procedura printr-un proiect de lege", a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Surse oficiale au precizat ca Executivul a decis eliminarea articolului care introducea taxa de solidaritate pentru mai multe cladiri detinute in proprietate considerand ca acesta era "atacabil".

Surse ministeriale ar explicat totodata ca membrii Guvernului au apreciat ca taxa de solidaritate nu poate fi introdusa prin modificarea Codului Fiscal, ci trebuie reglementata printr-un act normativ distinct fara legatura cu acest Cod.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fiscalitate,
impozite,
proprietate,
taxa
/actualitate/afaceri/guvernul-elimina-taxa-de-solidaritate-pentru-proprietarii-de-mai-multe-case-se-pregateste-alta-lege-6456598
6456598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.