Guvernul a decis cresterea TVA de la 19% la 24%

Postat la 26 iunie 2010 11 afişări

Guvernul a decis cresterea TVA de la 19% la 24%, fara a majora si cota unica de impozitare, urmand totodata sa ceara Parlamentului sa urgenteze procedura de aplicare a legilor privind reducerea salariilor bugetarilor si recalcularea pensiilor speciale, au declarat anterior agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Propunerea de majorare a TVA va fi trimisa FMI, care urmeaza sa se reuneasca cel mai probabil miercuri in board pentru a lua o decizie în privinţa acordarii transei de imprumut.

Informatiile au fost confirmate de catre premierul Emil Boc la finalul sedintei de guvern, care a precizat ca majorarea TVA va fi aplicata de la 1 iulie.

"Nu aveam o solutie mai buna din perspectiva deciziei Curtii Constitutionale. Ne vom corela politicile fiscal-monetare cu cele ale Bancii Nationale pentru a tine sub control inflatia si cursul euro-leu", a spus Boc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
TVA,
majorare,
crestere,
Guvern
/actualitate/afaceri/guvernul-a-decis-cresterea-tva-de-la-19-la-24-6449196
6449196
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.