GTS Central Europe a achizitionat operatorul Datek

Postat la 09 iunie 2010 15 afişări

Operatorul GTS Central Europe, care detine pe piata locala afacerea GTS Telecom, a finalizat ieri achizitia companiei Datek, valoarea tranzactiei nefiind facuta publica. Procesul de negocieri a fost demarat in toamna lui 2009, iar un prim contract a fost semnat in decembrie.

In urma achizitiei si integrarii celor doi operatori, GTS se asteapta la o cifra de afaceri cumulate de peste 25 de milioane de euro anul acesta, potrivit lui Adam Sawicki, directorul executive al GTS Central Europe, in conditiile in care GTS Telecom a incheiat anul trecut cu afaceri de 19,7 de milioane de euro si un profit operational de 5,2 de milioane de euro.

"Prin aceasta achizitie, ne consolidam pozitia competitive la nivel regional si ne extindem amprenta nu numai in Romania, dar si in Europa Centrala si de Est", a mai spus Sawicki. In plus fata de telecom, Datek ofera servicii de transfer de date si de integrare si dezvoltare de infrastructura, baza de client internationali ai Datek fiind complementara strategiei GTS, axata pe furnizarea de servicii de comunicatii de date.

Achizitia Datek este cea mai recenta miscare a GTS, ca parte a unei strategii de consolidare pornite in 2004. De atunci, operatorul a cumparat opt companii in regiune, printer care Aliatel din Cehia, Energis din Polonia si Telenor si Nextra din Slovacia. "Ne uitam in continuare la achizitii in intreaga regiune, dar o noua achizitie pe piata locala nu este plauzibila anul acesta", a spus directorul executive al grupului telecom.

GTS Telecom este parte a GTS Central Europe, unul dintre cei mai importanţi operatori alternativi de telecomunicaţii la nivel regional, detinut de un consortiu de investitori si fonduri de investitii printer care Columbia Capital si M/C Venture Partners. In regiune, compania are peste 1.300 de angajati si a atins o cifra de afaceri de 384,5 de milioane de euro in 2009, in scadere fata de nivelul de 436 de milioane de euro atins in anul precedent, si un profit operational de 86 milioane de euro.

Prin parteneriate strategice GTS interconecteaza si sigura servicii pentru operatori din Bulgaria, Croatia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, statele baltice si Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
teolecom,
GTS,
Datek
/actualitate/afaceri/gts-central-europe-a-achizitionat-operatorul-datek-6335571
6335571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.