Grecia a solicitat oficial prima transa din ajutorul UE/FMI

Postat la 11 mai 2010 11 afişări

Grecia a solicitat oficial, marti, prima transa, de 20 de miliarde de euro, din programul de sustinere financiara al Uniunii Europene si FMI, intr-un climat de incertitudini marcat de scaderea burselor, in pofida acordului istoric de sustinere a zonei euro.

Ministerul elen de Finante a trimis o scrisoare Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene (BCE) si Fondului Monetar International (FMI) prin care cere o prima transa de 20 de miliarde de euro, in cadrul planului de 110 miliarde euro, pe trei ani, adoptat vineri.

Potrivit ministerului, activarea mecanismului trebuie sa aiba loc imediat, poate chiar in cursul acestei zile.

Autoritatile de la Atena au recunoscut, la sfarsitul lunii aprilie, ca nu au capacitatea sa ramburseze, la 19 mai, imprumuturi scadente in valoare de noua miliarde de euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Grecia,
bani,
FMI
/actualitate/afaceri/grecia-a-solicitat-oficial-prima-transa-din-ajutorul-ue-fmi-6109730
6109730
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.