Germania si Elvetia vor semna un acord pentru banii ascunsi in bancile elvetiene

Postat la 01 august 2011 11 afişări

Germania si Elvetia vor semna la 10 august un acord privind banii neimpozitati ascunsi in bancile elvetiene, institutiile de credit urmand sa plateasca doua miliarde franci (2,5 miliarde dolari) drept garantie incasarea taxelor de catre Germania, potrivit publicatiei SonntagsZeitung

Secretul bancar foarte strict, care a permis Elvetiei sa-si construiasca o industrie bancara de mii de miliarde de dolari, a fost criticat puternic in ultima perioada si a cauzat dificultati in relatiile cu statele care vor sa depisteze evazionistii. Autoritatile au negociat cu oficiali din Germania si Marea Britanie acorduri bancare timp de mai multe luni. Liniile generale au fost convenite anul trecut. Potivit unor surse bine informate, citate de SonntagsZeitung si citate de reuters, bancile din Elvetia vor plati doua miliarde de franci elvetieni Germaniei drept garantie ca persoanele care au depozite nedeclarate si vor plati taxele. Pentru Marea Britanie, garantiile vor fi de 500 de milioane de franci.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
Elvetia,
Germania,
acord,
bani
/actualitate/afaceri/germania-si-elvetia-vor-semna-un-acord-pentru-banii-ascunsi-in-bancile-elvetiene-8552624
8552624
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.