Gartner: Vanzarile mondiale de laptopuri au crescut cu 43% in primul trimestru din 2010

Postat la 26 mai 2010 20 afişări

Vanzarile de laptopuri au crescut cu 43,4% in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit companiei de cercetare de piata Gartner.

O mare parte din cresterea inregistrata se datoreaza vanzarilor de netbook-uri, care, potrivit Gartner, nu vor fi afectate de aparitia tablet PC- urilor, scrie PCWorld.

Cresterea de la an la an a fost cea mai mare pe care piata de laptopuri a avut-o in ultimii opt ani, consumatorii platind aproximativ 36 de miliarde de dolari pentru a le achizitiona.

De asemenea, in primul trimestru al lui 2010 au fost vandute la nivel mondioal un total de 49.4 milioane de calculatoare.

HP este in continuare compania care a vandut cel mai mare numar de laptopuri, insa competitorii sai au inregistrat cresteri rapide, a mai subliniat Gartner.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laptopuri,
mobile,
vanzari,
IT&C
/actualitate/afaceri/gartner-vanzarile-mondiale-de-laptopuri-au-crescut-cu-43-in-primul-trimestru-din-2010-6177434
6177434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.