Gandul: Romania mai trebuie sa imprumute 5,2 miliarde de euro

Postat la 07 iunie 2010 10 afişări

Romania mai functioneaza doar pe datorie, ritmul in care se imprumută de la inceputul anului fiind de 600 de euro/secunda - adica 52 milioane pe zi sau 7,88 miliarde, pana la inceputul lui iunie.

Conform calculelor Gandul, chiar dacă statul taie din pensii 15% si din salariile bugetarilor 25%, ceea ce i-ar aduce o economie de circa două miliarde de euro anul acesta, tot va trebui sa mai imprumute 5,2 miliarde de euro pentru a rezista pana in decembrie.

Economistii atrag atentia ca, in scurt timp, s-ar putea intampla un adevarat dezastru: nimeni nu va mai vrea, sau nu va mai putea, sa ne imprumute. Pe piata interna, bancile au ajuns la un prag de expunere de 18% pe titlurile de stat, iar maximul acceptat de bancile-mama este de 20%. Pentru imprumuturi externe, momentul este prost din cauza problemelor din Grecia si din zona euro.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Romania,
finantare,
imprumut
/actualitate/afaceri/gandul-romania-mai-trebuie-sa-imprumute-5-2-miliarde-de-euro-6303212
6303212
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.