FMI vrea liberalizarea preturilor la gaze. Ce se va intampla cu tarifele platite de populatie

Postat la 02 februarie 2011 10 afişări

Ministrul Economiei sustine ca impactul liberalizarii pietei gazelor naturale si a energiei electrice asupra preturilor de consum nu este inca estimata.

"Ne solicita reverificarea preturilor. Preturile sa fie liberalizate si in cursul acestui an sa prezentam o noua forma de calcul, ca sunt probleme", a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton, la finalul intalnirii de doua ore pe care a avut-o luni cu reprezentantii FMI. El a tinut sa sublinieze ca o eventuala liberalizare a preturilor nu inseamna neaparat costuri mai mari pentru clientii finali. Ulterior, ministerul a revenit cu un comunicat, in care sustine ca impactul liberalizarii pietei gazelor naturale si a energiei electrice asupra preturilor de consum nu este inca estimat, urmand sa fie facut un studiu in acest sens. "In urmatoarele luni, ANRE va face o analiza a propunerii FMI si o va prezenta Guvernului pentru a vedea in ce masura liberalizarea preturilor la gaze naturale este viabila sau nu", se precizeaza in comunicatul oficial.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
gaze,
FMI,
solicitare,
liberalizare
/actualitate/afaceri/fmi-vrea-liberalizarea-preturilor-la-gaze-ce-se-va-intampla-cu-tarifele-platite-de-populatie-7941675
7941675
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.