FMI se pregateste sa revizuiasca cresterea economica in jos

Postat la 12 aprilie 2010 44 afişări

FMI se pregateste sa revizuiasca in jos prognoza de crestere economica pentru Romania in acest an, de la 1,3% la 0,8-1% din PIB, in contextul in care performanta slaba a constructiilor si continuarea declinului din comert sunt considerate de analisti dezamagitoare in privinta sanselor de relansare economica.

FMI estimeaza insa in continuare ca revenirea ar putea avea loc in a doua jumatate a anului. "Economia romaneasca este la recuperare intensiva. (...) Este ca un pacient care a venit la spital cu febra mare. Febra a disparut, insa pacientul este inca slabit", a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI pentru Romania la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV.

Mai multe despre estimarile FMI pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
acord,
FMI,
Romania,
crestere,
revizuire
/actualitate/afaceri/fmi-se-pregateste-sa-revizuiasca-cresterea-economica-in-jos-5874411
5874411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.