FMI a aprobat a cincea transa. Banii vin saptamana viitoare

Postat la 03 iulie 2010 7 afişări

Board-ul FMI a aprobat a patra revizuire a acordului stand-by cu Romania, astfel ca va elibera cea de-a cincea transa din imprumut, in valoare de aproximativ 900 milioane de euro, banii urmand sa intre cel mai probabil luni in contul Bancii Nationale a Romaniei.

"Consiliul Director a votat in unanimitate aprobarea celei de-a cincea transe pentru Romania. Semnalul este unul puternic de sustinere a reformelor din Romania care urmează sa fie implementate si de incredere in modul in care lucrurile se desfasoara. Board-ul a aprobat si derogarea ceruta de Romania privind tinta de arierate", a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tănăsescu.

El a aratat ca transa va fi eliberata cel mai probabil luni sau cel tarziu marti.

Toti banii vor ajunge la BNR, pentru acoperirea deficitului de balanta, ceea ce reprezinta un alt semn de normalitate, pentru ca fondurile de la FMI de regula acolo merg, a adaugat Tănăsescu.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
acord,
aprobare,
transa,
revizuire,
virare
/actualitate/afaceri/fmi-a-aprobat-a-cincea-transa-banii-vin-saptamana-viitoare-6484276
6484276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.