Electrocasnicele: cele mai mari scaderi anul trecut

Postat la 18 februarie 2009 18 afişări

Potrivit unui studiu GfK, piata bunurilor de folosinta indelungata a scazut in ultimele trei luni ale anului trecut cu 6,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Electrocasnicele mari au avut cel mai important declin.

Potrivit studiului, in trimestrul patru al anului 2008 au inregistrat scaderi si electrocasnicele mici, foto si electronice. Piata terminalelor de telefonie mobila a stagnat, in timp ce sectorul IT a fost singurul care a inregistrat o crestere. Piata totala a bunurilor monitorizate de studul GfK TEMAX a fost in trimestrul a patrulea al anului trecut de 742 de milioane de euro, cu 6,3% mai putin decat in 2007. Cu toate acestea, anul trecut, piata bunurilor de folosinta indelungata a crescut cu 11,5%, atingand un total de 2,47 miliarde de euro.

„In mod evident, trimestrul patru a fost slab in comparatie cu asteptarile. Produsele avand caracteristici superioare si preturile mai mici nu au putut contrabalansa efectele crizei financiare mondiale care au fost resimtite la noi in tara cu precadere in luna decembrie. Desi conditiile de creditare si cresterea ratei somajului au determinat consumatorul sa fie mai prudent in ultimul trimestru din 2008, ramane totusi de vazut in ce masura vor influenta acesti factori climatul de consum in 2009”, a declarat Andi Dumitrescu, managing director GfK Romania.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gfk,
retail,
electrocasnice,
scadere,
Andi Dumitrescu
/actualitate/afaceri/electrocasnicele-cele-mai-mari-scaderi-anul-trecut-3945995
3945995
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.