Economia a scazut mai putin decat se astepta piata, dar vecinii sunt deja pe plus

Postat la 13 mai 2010 11 afişări

Revenirea vanzarilor din martie nu a compensat declinul din ianuarie si februarie, iar exporturile au pierdut viteza.

Recesiunea a persistat in primul trimestru in Romania, asa ca Produsul Intern Brut (PIB) a scazut cu 2,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, adica mai putin fata de prognoza de 3,4% a analistilor, in timp ce alte economii din regiune incep sa isi revina.

In Cehia, de exemplu, economia a avansat cu 1,2% fata de primele trei luni din 2009, in timp ce in Ungaria cresterea PIB s-a situat la 0,1%. Comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, economia romaneasca a scazut cu 0,3%, aceasta fiind cea mai buna performanta trimestru la trimestrul anterior consemnata in ultimul an si jumatate, potrivit datelor preliminare publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Romania,
criza,
scadere,
revenire
/actualitate/afaceri/economia-a-scazut-mai-putin-decat-se-astepta-piata-dar-vecinii-sunt-deja-pe-plus-6115431
6115431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.