Duster a costat Dacia aproape 300 de milioane de euro

Postat la 02 martie 2010 52 afişări

Dezvoltarea si industrializarea proiectului Dacia Duster in cadrul fabricii de la Mioveni a necesitat investitii de 290 de milioane de euro, suma in care sunt incluse si investitiile pentru noua cutie de viteza (TL8 cutie mecanica 4x4, 6 viteze) si pentru toate motorizarile Euro 4 si Euro 5 care vor fi lansate in curand. Din aceasta suma, in uzina s-au investit aproximativ 70 milioane de euro, potrivit reprezentantilor producatorului.

Preluarea unor piese de la alte modele a permis optimizarea investitiei: in total, peste 50% din piese sunt preluate de la alte vehicule din gama Dacia si Renault (motorul si cutia de viteze, de exemplu).

Capacitatea de productie maximala instalata la Mioveni este de 25 de vehicule Duster pe ora. In timp, modelul Duster ar putea reprezenta peste o treime din productia de la Mioveni, potrivit reprezentantilor Automobile Dacia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
Dacia Duster,
lansare,
Mioveni,
productie,
investitii
/actualitate/afaceri/duster-a-costat-dacia-aproape-300-de-milioane-de-euro-5684791
5684791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.