Doar jumatate dintre romani mai pleaca in concediu

Postat la 07 iulie 2010 10 afişări

Anul acesta, numarul romanilor care pleaca in concediu s-a injumatatit comparativ cu 2009, conform unui sondaj realizat de site-ul de recrutare online MyJob.

Mai exact, aproape doua treimi dintre romani nu mai pleaca in vacanta anul acesta, 49,19% pentru ca nu au bani de calatorii si vor sta acasa, iar alti 13,24% pentru ca spun ca nu isi permit sa isi ia concediu de la birou in aceasta perioada economica dificila.

Numarul romanilor care renunta la vacanta anul acesta este si el dublu fata de 2009, potrivit sondajului MyJob, cand doar 24,13% dintre respondenti declarau ca nu pleaca deloc in concediu. Dintre cei care totusi vor avea anul acesta vacanta, 7,75% dintre ei afirma ca vor merge la tara, in timp ce 17,12% dintre ei pleaca anul acesta pe litoralul romanesc sau la munte. Doar 12,7% aleg o destinatie in strainatate.

Sondajul a fost realizat online la nivel national in a doua jumatate a lunii iunie, pe un esantion reprezentativ de 3.000 de respondenti. Dintre acestia, 55% sunt barbati, 29% sunt din Capitala, iar mai mult de jumatate (53%) au varsta cuprinsa intre 21 si 35 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
concediu,
romani,
studiu
/actualitate/afaceri/doar-jumatate-dintre-romani-mai-pleaca-in-concediu-6514436
6514436
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.