Doar 20 de romani pe zi sunt beneficiari ai fondurilor europene structurale

Postat la 01 aprilie 2010 10 afişări

Consultantii din domeniul fondurilor europene sunt de parere ca jumatate dintre proiectele aprobate nu ajung sa fie implementate vreodata.

Aproape 13.000 de romani si companii din tara au depus proiecte care se gasesc in diverse stadii de obtinere a finantarilor europene, din 2007 pana in septembrie 2009, potrivit celei mai recente evaluari realizate de Ministerul Finantelor. Ceea ce inseamna circa 20 de proiecte eligibile pentru a primi finantare pe zi. Este vorba despre cele sapte Programe Operationale din Politica de Coeziune 2007-2013. Astfel, tara noastra a reusit sa obtina in intervalul mentionat 2,7 miliarde euro din cele 23,6 miliarde euro. Daca la capitolul fonduri atrase stam bine, la fonduri platite situatia nu este similara, doar circa 444 milioane euro fiind valoarea sumelor platite catre beneficiari.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
fonduri,
beneficiari,
accesare,
populatie
/actualitate/afaceri/doar-20-de-romani-pe-zi-sunt-beneficiari-ai-fondurilor-europene-structurale-5793136
5793136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.