Diverta lanseaza conceptul Acasa si asteapta vanzari de 35 mil. euro anul acesta

Postat la 24 septembrie 2009 19 afişări

Grupul RTC Holding detinut de omul de afaceri Octavian Radu a lansat astazi Diverta Acasa, un nou concept de retail integrat in lantul de magazine Diverta.

In prima faza, conceptul intins pe o suprafata de 250 de metri patrati a fost implementat in cadrul magazinului Diverta de pe Bd. Magheru din Bucuresti, in urma unei investitii de 120.000 de euro.

Clientii pot astfel sa rasfoiasca orice carte din "casa", asezati confortabil pe una dintre canapele sau pe scaunul de masaj, se pot juca pe consola Nintendo Wii sau pot citi presa de business in biroul special amenajat.

"Daca Diverta Acasa va fi un succes, vom lua in calcul extinderea in inreaga retea de magazine si chiar lansarea acestui concept ca magazin independent", spune Emilia Canea, directorul general al Diverta.

In ce priveste Diverta, Canea estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 35 de milioane de euro, in scadere cu 25,5% fata de nivelul de 47 de milioane de euro atins anul trecut, pe fondul reducerii valorii medii a unei cumparaturi. "Fiind un an de criza, ne-am concentrat eforturile pe dezvoltarea retelei si pe continuare investitiilor", spune Canea, justificand astfel investitiile totale in valoare de 1,5 milioane de euro realizatate in acest an pentru extinderea retelei si lansarea conceptului Diverta Acasa.

De asemenea, compania a inchis 11 magazine mai putin rentabile, a optimizat gama de produse, a optimizat cheltuielile operationale prin negocierea chiriilor, reducerea fiind in unele cazuri chiar si de 70%, a redus stocurile si a crescut frecventa de aprovizionare.

Lantul Diverta numara 66 de magazine in toata tara si unul in capitala Republicii Moldova, suprafata totala fiind de 23.000 de metri patrati.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Diverta,
Octavian Radu,
magazin
/actualitate/afaceri/diverta-lanseaza-conceptul-acasa-si-asteapta-vanzari-de-35-mil-euro-anul-acesta-4929556
4929556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.