Dinu Patriciu: Mic.ro va avea vanzari de 1,5 mld. euro in 2011

Autor: Ioana Mihai Postat la 05 octombrie 2010 128 afişări

Reteaua de magazine Mic.ro, finantata de omul de afaceri Dinu Patriciu, va ajunge la finalul anului viitor la o cifra de afaceri de 1,5 mld. euro. La acel moment, reteaua de magazine Mic.ro ar urma sa numere 1.000 de spatii fixe si 2.000 de unitati mobile – magazine instalate pe un sasiu de 3,5 tone.

Cu o cifra de afaceri de 1,5 miliarde de euro la finalul anului viitor, Mic.ro ar putea deveni cel mai mare comerciant de pe piata romaneasca, pozitie detinuta in acest moment de reteaua Metro Cash & Carry, care a inregistrat anul trecut vanzari de 1,2 miliarde de euro.

Operatorul Mic.ro, Mercadia, a preluat in luna august si reteaua de magazine de tip discount MiniMax, care avea in acel moment 31 de spatii iar in prezent numara 36. "Anul viitor, aceasta retea de magazine de discount va ajunge la 150 de spatii, care for fi complet schimbate", a declarat Dinu Patriciu, care nu a dorit sa spuna care va fi noul nume sub care vor opera magazinele preluate, dar a afirmat ca aceste spatii vor functiona ca suport pentru magazinele Mic.ro. "De la 5 la 7 dimineata din magazinele MiniMax vor fi aprovizionate spatiile Mic.ro", a precizat Patriciu.

Pe piata de magazine de tip convenience (de proximitate) nu exista nicio retea puternica, spatiile fiind operate de mici antreprenori familiali.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
patriciu,
mic.ro,
retail,
comert,
investitii
/actualitate/afaceri/dinu-patriciu-mic-ro-va-avea-vanzari-de-1-5-mld-euro-in-2011-7447979
7447979
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.