Dinu Patriciu: Mic.ro ajunge la break-even in aprilie 2011

Autor: Ioana Mihai Postat la 05 octombrie 2010 48 afişări

Reteaua de magazine Mic.ro va ajunge la pragul rentabilitate (break-even) in aprilie 2011, la 12 luni de la demararea proiectului, conform lui Dinu Patriciu, care are rol de “finantator si sfatuitor”, dupa cum a declarat in cadrul unei conferinte de presa.

Reteaua Mic.ro, care a atras, conform declaratiilor lui Patriciu, 30 de milioane de euro pana in prezent, cand numara 113 magazine, este cea mai mare investitie din retail in aceasta perioada, cand majoritatea comerciantilor prefera o politica mai precauta. "Investitiile totale vor ajunge la 200 de milioane de euro", spune Patriciu.

Lantul de magazine dezvoltat de Patriciu, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri romani, va genera, conform previziunilor, vanzari de 150 de milioane de euro pana la finalul acestui an, in conditiile in care "fiecare 36 de magazine au un rulaj de 100 de milioane de euro anual".

In prezent reteaua numara 113 spatii Mic.ro si 36 de magazine MiniMax Discount, retea preluata de Mercadia (operatorul Mic.ro) in luna august. Patriciu nu a dorit sa ofere detalii financiare despre preluarea MiniMax, in cadrul careia detinea, la momentul fondarii ei, "impreuna cu fratele meu, pachetul majoritar de actiuni. Ne-am retras insa dupa numai un an pentru ca am crezut ca partenerii (austrieci - n.r.) vor da cu oistea de gard. N-a fost asa".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
patriciu,
mic.ro,
retail,
comert,
investitii
/actualitate/afaceri/dinu-patriciu-mic-ro-ajunge-la-break-even-in-aprilie-2011-7447958
7447958
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.