Dezvoltatorii vand sub costul de constructie. Ce poti lua daca dai ca avans un Mercedes ML

Postat la 06 septembrie 2010 25 afişări

Unii dintre dezvoltatorii imobiliari sunt dispusi sa vanda cu pana la 20% sub pretul de constructie, pentru a-si putea plati ratele la banci si a demara noi proiecte. In urma cu mai putin de doi ani, majoritatea practicau adaosuri comerciale de peste 30%.

"In prezent, vindem cu 10 % sub costul de constructie, dar putem sa mergem pana la 20% sub acest cost, daca asa vom constata ca vindem mai bine. Suntem pe pierdere, dar asta nu conteaza. Daca am tine preturile ridicate, nu am avea cum sa ne rambursam creditele pe care le avem la banci", a declarat Nicusor Panait, reprezentant al Centauri Grup Construct. Firma mizeaza pe recuperarea pierderilor dupa ce piata imobiliara isi va reveni.

Theodor Mihailescu, managing partner Salaj Rezidential, spune ca profitul cu care lucreaza este de doar 2-5%, dar ca este mulumit. In plus, dezvoltatorul accepta trocul: "Unul dintre clientii nostri ne-a dat un Mercedes ML, evaluat la 30.000 de euro plus diferenta pentru un apartament de 59.000 de euro. Un altul a dat avans un BMW seria 3, evaluat la 8.000 euro, pentru o casa. La schimb plus diferenta am luat si un apartament de 2 camere, in Baba Novac, evaluat la 55.000 euro. Persoana si-a luat o casă de 109.000 euro".

Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
dezvoltatori,
oferte,
preturi,
locuinte
/actualitate/afaceri/dezvoltatorii-vand-sub-costul-de-constructie-ce-poti-lua-daca-dai-ca-avans-un-mercedes-ml-7119489
7119489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.