De unde iau antreprenorii bani pentru demararea afacerii

Postat la 18 iunie 2010 51 afişări

Investitorii privati si bancile sunt la egalitate in preferintele antreprenorilor pentru finantarea unei afaceri. Primul loc il ocupa economiile personale.

La intrebarea "Care este sursa de finantare potrivita pentru un start-up?", 218 din cei 1.281 de utilizatori startups.ro care au participat la sondaj au ales investitorii privati, la egalitate cu numarul utilizatorilor care au ales banii proveniti din credite bancare.

Economiile personale raman insa sursa de finantare de baza in preferintele antreprenorilor, alegerea fiind facuta de 538 de participantii la sondaj.

Celelalte surse de finantare care puteau fi alese au fost: familie si prieteni (179 de raspunsuri) si fond de investitii tip seed (128 de raspunsuri).

Datele au fost culese intre 29 iunie 2009 si 16 iunie 2010. Respodentii sunt in mare parte oameni de afaceri si antreprenori.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/de-unde-iau-antreprenorii-bani-pentru-demararea-afacerii-6429568
6429568
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.