De ce Romania sprijina Polonia si Ungaria in disputa cu UE privind pensiile private

Postat la 19 august 2010 21 afişări

Romania a semnat recent, alaturi de alte opt state europene, printre care se numara Ungaria, Polonia, Bulgaria si Suedia, o scrisoare deschisa adresata presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, prin care se cere modificarea metodelor de calculare a deficitului bugetar.

Reprezentantii celor noua state cer Consiliului ca platile efectuate de stat in contul contributiilor la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) sa nu mai fie incluse la capitolul cheltuieli. Daca demersul va avea succes, ministerele de finante ar putea castiga un spatiu de manevra cand vine vorba despre deficitul bugetar.

De exemplu, un stat cu un deficit bugetar estimat la 5% din PIB, in care contributiile catre fondurile de pensii Pilonul II reprezinta 2% din PIB, ar putea avea, dupa modificarea normelor de calcul, un deficit de doar 3% din PIB, cele doua procente castigate astfel insemnand ca pot fi cheltuiti mai multi bani.

Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
pensii,
Polonia,
Ungaria,
Bulgaria,
deficit,
UE
/actualitate/afaceri/de-ce-romania-sprijina-polonia-si-ungaria-in-disputa-cu-ue-privind-pensiile-private-6953409
6953409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.