De ce nu-si gasesc patronii angajati, chiar daca avem 700.000 de someri!

Postat la 17 iulie 2010 39 afişări

In ciuda somajului care a crescut constant pana acum trei luni, romanii nu se inghesuie sa-si caute un loc de munca. Chiar daca numarul de joburi vacante la nivel national este de trei ori mai mic decat in anii precedenti, slujbele puse de patroni la dispozitia somerilor nu-si gasesc candidati de luni de zile.

De vina sunt, pe de o parte, salariile mici pe care le ofera patronii, caz in care romanii prefera sa incaseze indemnizatia de somaj. Pe de alta parte, sistemul de protectie sociala generos le permite nevoiasilor sa stea acasa pe banii statului.

Asa se face ca cele aproximativ 10.000 de locuri de munca, pe care Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) le anunta saptamanal sunt cam aceleasi, de la o saptamana la alta.

Mai multe amanunte pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
angajare,
salarii,
oferte,
loc de munca
/actualitate/afaceri/de-ce-nu-si-gasesc-patronii-angajati-chiar-daca-avem-700-000-de-someri-6591836
6591836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.