De ce nu are bani pentru medicamente Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

Postat la 05 martie 2010 13 afişări

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu are bani pentru medicamente compensate si gratuite in 2010, intrucat bugetul pe acest an reprezinta exact valoarea datoriilor transferate din 2009, a anuntat directorul executiv al ARPIM, Dan Zaharescu.

Potrivit directorului Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), in general bugetul era alcatuit pentru primele trei trimestre ale unui an, iar in al patrulea se facea rectificarea.

"Din cauza crizei, in 2009, rectificarea nu s-a mai putut acorda in trimestru IV, astfel ca datoriile s-au rostogolit din trimestrul IV in 2010, datorii in valoare 2.800 milioane lei. Bugetul total pentru medicamentele compensate si gratuite ale CNAS reprezinta 500 de milioane de euro, aproximativ doua miliarde lei, exact datoria din 2009", a sustinut Zaharescu, in cadrul unei conferinte organizate cu prilejul Forumului National al Asociatiilor de Pacienti. Astfel, potrivit acestuia, CNAS nu are bani pentru medicamente in 2010.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
medicamente,
CNAS,
bani,
finantare,
buget
/actualitate/afaceri/de-ce-nu-are-bani-pentru-medicamente-casa-nationala-de-asigurari-de-sanatate-5717762
5717762
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.