De ce au economisit romanii in criza patru miliarde de euro

Postat la 28 ianuarie 2010 42 afişări

Atrasi de dobanzile mari la depozite, romanii au economisit anul trecut 16,3 miliarde de lei, sumele din depozite crescand cu 10,8% fata de 2008, pana la 167,7 miliarde de lei, arata datele Bancii Nationale a Romaniei.

De departe, valuta s-a dovedit a fi preferata populatiei si a companiilor, iar sumele economisite erau cu 25% mai mari in decembrie 2009 fata de decembrie 2008, respectiv cu 21,7% (in ambele cazuri, cresterea este calculata pentru echivalentul in lei al sumelor economisite, n.r.). Ca sa se protejeze de riscul valutar, romanii au ales varianta in valuta, profitand in acelasi timp si de bonificatiile mari oferite de banci, chiar de 6-7% pentru depozitele in euro, in prima parte a anului trecut.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
romani,
banci,
dobanzi,
depozite,
BNR
/actualitate/afaceri/de-ce-au-economisit-romanii-in-criza-patru-miliarde-de-euro-5451756
5451756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.