Dacia, Nokia, Rompetrol, ArcelorMittal si Petrom sunt principalii exportatori

Postat la 21 iulie 2010 45 afişări

Automobile Dacia, Nokia Romania, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal Galati si OMV Petrom au fost, in primele patru luni, principalii exportatori, in ordinea prezentata, potrivit datelor ANEIR, asociatia anuntand totodata "iesirea exporturilor din recesiune".

Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor Romani (ANEIR) a elaborat un top al primilor 100 de exportatori in perioada 1 ianuarie-30 aprilie, constatand ca acestia au realizat 53% din totalul livrarilor pe piete externe. Astfel, exporturile au totalizat la patru luni 10,82 miliarde euro, de la 8,76 miliarde euro in aceeasi perioada a anului 2009.

Cea mai mare pondere este detinuta de masini si echipamente electrice (26,4% din total), automobile, tractoare alte vehicule (13,6%) si metale comune si articole din acestea (11,4%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
export,
Dacia,
Nokia,
Rompetrol,
ArcelorMittal,
top,
economie
/actualitate/afaceri/dacia-nokia-rompetrol-arcelormittal-si-petrom-sunt-principalii-exportatori-6650123
6650123
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.