Cupa Mondiala si politica

Postat la 07 iunie 2010 50 afişări

Cupa Mondiala a fost marcata de-a lungul timpului si de incidente politice, deoarece, dupa cum a spus Bill Shankly, legendarul antrenor al echipei Liverpool in anii '60, unele persoane cred ca fotbalul este o chestiune pe viata si pe moarte, dar se insala: fotbalul e mult mai important.

Benito Mussolini a facut din gazduirea turneului din 1934 o operatiune de propaganda. Reprezentantii partidului fascist au umplut stadioanele si au scandat: "Italia! Ducele!". "Dumnezeu sa ii ajute daca pierd", ii spunea atunci dictatorul "comisarului unic" (selectionerului) italian Vittorio Pozzo, referitor la jucatorii sai. Acestia au castigat trofeul, spre usurarea lor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sport,
fotbal,
Cupa Mondiala,
politica
/actualitate/afaceri/cupa-mondiala-si-politica-6306523
6306523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.