Cumparaturi de criza: Romanii au dat jumatate de miliard de euro pe televizoare, telefoane si camere foto

Postat la 17 august 2010 8 afişări

In primele sase luni, romanii au cumparat bunuri de folosinta indelungata in valoare de 537 milioane de euro. Importatorii de aparate de aer conditionat se lauda cu vanzari in crestere in aceasta vara.

In prima jumatate de an, romanii au cheltuit aproape jumatate de miliard de euro pe bunuri de folosinta indelungata, de la electronice mari si mici la telefoane mobile, smartphone-uri si echipamente de birou, cu 20,3% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare GfK Romania. Intr-o perioada in care vestile din economie nu sunt deloc bune, retailerii au vandut electrocasnice mari - frigidere, aragazuri, hote, aparate de aer conditionat si masini de spalat - in valoare de 128 milioane de euro, suma cu 13,3% mai mica in intervalul analizat. Cifrele ar fi fost mult mai mici daca TVA nu ar fi crescut de la 1 iulie: simplul anunt al majorarii acestei taxei i-a facut pe romani sa dea iama in magazine si sa cumpere produse cu TVA de 19%, in loc de 24%, spre bucuria comerciantilor.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
cumparaturi,
romani,
criza,
electrocasnice
/actualitate/afaceri/cumparaturi-de-criza-romanii-au-dat-jumatate-de-miliard-de-euro-pe-televizoare-telefoane-si-camere-foto-6916908
6916908
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.