Cum va arata piata muncii in 2010

Postat la 18 ianuarie 2010 11 afişări

Reducere este cuvantul care va caracteriza piata muncii in acest an. Fie ca e vorba de salarii, numar de angajati sau intentiile de angajare, scaderile incepute anul trecut pe o piata in care angajatorii "fac legea" vor continua cel putin in primele luni. Recruiterii si consultantii spun insa ca exista semnale optimiste si ca ce era mai rau a trecut. Care sunt cele mai semnificative evenimente care vor schimba piata muncii in 2010?

Una dintre cele mai vizibile masuri cu impact direct asupra pietei muncii in acest an este concedierea a 100.000 de bugetari, avand in vedere ca Guvernul a anuntat inca de la finele anului trecut ca este nevoie de o restructurare in administratia publica, ca urmare a conditiilor din acordul cu FMI.

"Cel putin in urmatoarele luni nu prevad niciun fel de imbunatatire a pietei muncii din Romania, pentru ca exista unele sectoare, cum este cel al constructiilor, unde activitatea este suspendata in aceasta perioada. In urmatoarele 3- 4 luni este putin probabil sa mai vedem cresteri pe piata muncii, cu exceptia ratei somajului", sustine Cezar Coraci, presedinte al confederatiei patronale a companiilor din industrie UGIR 1903.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
2010,
angajari,
Cezar Coraci
/actualitate/afaceri/cum-va-arata-piata-muncii-in-2010-5363973
5363973
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.