Cum umfla cardurile de credit inflatia in SUA

Postat la 07 iulie 2010 14 afişări

Aceste instrumente de plata cresc inflatia si ajung sa-i coste pe comerciantii din SUA de 14 ori mai mult decat daca ar primi bani gheata de la cumparatori, iar categoriile de tarife pentru tranzactii au crescut, numai in cazul MasterCard, de la 4 (1991) la 243 (2009).

Cardurile de credit, fara de care sute de milioane de oameni nu pot trai, produc mai multe daune economiei decat beneficii, cred doi profesori din SUA, citand concluzii ale institutiei americane similare unei "curti de conturi" din statele europene - Government Accountability Office (GAO). Aceste instrumente financiare accelereaza inflatia si aduc costuri suplimentare in intreaga economie, care ajung sa fie suportate de toata lumea.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
card,
credit,
inflatie,
SUA,
tranzactii
/actualitate/afaceri/cum-umfla-cardurile-de-credit-inflatia-in-sua-6509837
6509837
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.