Cum puteti primi o marire de salariu in ciuda crizei

Postat la 05 aprilie 2010 36 afişări

Nu esti multumit de salariul pe care il castigi, dar nu stii daca este oportun sa ceri patronului o marire de salariu? Consideri ca esti deja norocos ca mai ai un serviciu si crezi ca nu ai nicio sansa sa primesti o majorare?

Specialistii in resurse umane spun ca poti indrazni sa te duci la sef sa-i ceri sa-ti mareasca salariul, dar nu fara argumente solide si nu inainte de a evalua situatia financiara a angajatorului. Si daca nu primesti o marire, te poti alege macar cu niste tichete de masa sau cu cateva zile de concediu in plus.

Chiar si intr-un an de criza, nu pleca de la premiza ca este imposibil sa obtii o marire de salariu. Nu este la fel de usor ca in alti ani si depinde de mai multi factori, dar merita sa incerci.

"Majoritatea considera la un moment dat ca merita mai mult decat primeste. Acest fenomen social se intalneste mai ales in organizatiile in care ierarhia, gradarea functiilor, fisele de post sunt doar concepte si nu practica. In aceste cazuri, salariatul se raporteaza si se compara cel mai adesea cu cel de langa el. De aceea, in multe cazuri, salariatul nu are la indemana argumente obiective pentru care angajatorul ar trebui sa ii mareasca salariul", spune Greta Chetreanu, HR Director la IIRUC Service si membru HR Club.

Cititi mai multe despre cum puteti obtine o majorare a salariului in ciuda crizei pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
salarii,
crestere
/actualitate/afaceri/cum-puteti-primi-o-marire-de-salariu-in-ciuda-crizei-5815572
5815572
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.