Cum au evoluat salariile romanilor anul trecut

Postat la 06 mai 2010 10 afişări

Desi a fost un an de criza si am avut cadere economica si o piata a muncii destabilizata, putine au fost domeniile in care salariile au scazut in 2009. In majoritatea cazurilor salariul mediu a continuat sa creasca sau, in cel mai rau caz, a ramas cam la acelasi nivel. Cel putin asta arata datele Statisticii, care indica faptul ca, in afara de bugetari, salariile din ramurile economice s-au mentinut, pe parcursul anului trecut, cam la aceleasi valori, unele inregistrand chiar cresteri. Lefurile angajatilor de la stat au scazut constant in 2009, dar au recuperat in primele luni ale lui 2010, chiar daca bugetarii se plang de scaderi drastice in urma aplicarii legii unitare de salarizare.

In luna martie, cele mai mari salarii din Romania au fost castigate in activitatile financiare si de asigurari. Desi anul trecut au existat fluctuatii de la luna la luna, in unele perioade salariile din aceste domenii inregistrand scaderi semnificative, acestea au recuperat in martie.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
salarii,
bugete,
bani
/actualitate/afaceri/cum-au-evoluat-salariile-romanilor-anul-trecut-6094971
6094971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.