Cum a crescut pretul benzinei in Romania, Bulgaria, Ungaria, Grecia in 2011

Postat la 10 martie 2011 21 afişări

Benzinarii scumpesc carburantii unul dupa altul, cu aceeasi suma. Seful Finantelor spune ca nu au justificari si ca Fiscul trebuie sa continue ancheta.

La doar o zi dupa ce Petrom a majorat pretul celor mai vandute sortimente de carburanti cu cate noua bani pe litru compania Rompetrol a scumpit si ea benzina si motorina cu pana la noua bani pe litru. Dupa majorarea cu 9 bani, cea mai ieftina benzina ( EFIX Benzina 95) are un pret de referinta de 5,3 lei/litru, iar cea mai scumpa (Benzina ALTO) - 5,97 lei/litru. In acelasi timp, litrul de motorina EFIX Diesel - cel mai ieftin produs - s-a scumpit cu 6 bani, ajungand pana la 5,32 lei. Cel mai mult costa motorina Diesel ALTO - 5,64 lei/litru, dupa majorarea cu 9 bani. Compania, detinuta de grupul KazMunaiGaz din Kazahstan, a facut acest anunt miercuri dimineata. La doar cateva ore dupa anunt, intrebat ce parere are despre valul de scumpiri de pe piata carburantilor, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a raspuns ca acestea sunt nejustificate si ca producatorii aveau planificate deja aceste majorari.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
pret,
benzina,
salariu,
cost,
cheltuieli
/actualitate/afaceri/cum-a-crescut-pretul-benzinei-in-romania-bulgaria-ungaria-grecia-in-2011-8049175
8049175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.