CSA schimba regulile pentru asigurarea RCA

Postat la 22 februarie 2010 11 afişări

Persoanele pagubite in urma unor accidente auto vor putea primi despagubiri de la asiguratorul RCA al vinovatului inainte sa isi repare masina, suma fiind calculata pe baza preturilor utilizate de service-urile auto, iar despagubirea va fi achitata in termen de maximum 10 zile de la depunerea ultimului document necesar stabilirii rapsunderii si cuantificarii daunei, fata de 15 zile, cat era pana acum.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a anuntat astazi schimbarea normelor care reglementeaza piata asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA).

"Pana acum, in aceste situatii, costul reparatiilor era stabilit pe baza evaluarii asiguratorilor, iar preturile erau cel mult la nivelul celor practicate de catre unitatile de specialitate. Aceasta masura va permite pagubitilor sa solicite intai plata despagubirilor si ulterior sa efectueze reparatiile necesare", spun oficialii CSA.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/csa-schimba-regulile-pentru-asigurarea-rca-5592600
5592600
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.