Costurile de indatorare au crescut. Romania, in topul tarilor cu risc de faliment

Postat la 10 iunie 2010 15 afişări

Statului ii este din ce in ce mai greu sa se imprumute la costuri mici de la bancile locale si nici de peste granita nu are sanse prea mari sa faca rost de bani ieftini.

In clasamentul la zi al statelor cu cea mai mare probabilitate de intrare in incapacitate de plata, Romania se claseaza pe locul opt din 10 in functie de valoarea curenta a CDS (costul contractului de asigurare impotriva incapacitatii de plata), conform datelor CMA Data Vision. Aceasta valoare se actualizeaza insa zilnic, in functie de evolutia increderii investitorilor.

Pe piata externa, in loc sa plateasca o dobanda anuala de circa 50 de milioane de euro pentru un imprumut de un miliard de euro (cum este cazul cu eurobondurile din martie), statul ar fi nevoit sa plateasca acum 70 de milioane de euro.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
datorie,
finantare,
obligatiuni,
banci,
cds
/actualitate/afaceri/costurile-de-indatorare-au-crescut-romania-in-topul-tarilor-cu-risc-de-faliment-6346151
6346151
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.