Consiliul tarii amana deciziile de restructurare. Datoria externa creste cu 1 mld. euro pe luna

Postat la 18 mai 2010 7 afişări

Cei 45 de membri ai Consiliului Economic si Social s-au ingramadit intr-o sala ieri trei ore fara sa fie in stare sa ia o decizie Mai mult, intre patronate apar acuzatii: seful CNPR afirma ca presedintele CES, reprezentant al PNR, este un recidivist Petrom si firmele de medicamente afirma ca patronatele din CES nu ii reprezinta.

Nevoia disperata de bani a statului a determinat un salt al datoriei externe de aproape 6 mld. euro in primul trimestru, la 86 miliarde de euro. In contul acestei datorii, Romania a platit 8,6 miliarde de euro, factura fiind totusi redusa cu 23% fata de aceeasi perioada din 2009 ca urmare a cresterii ponderii datoriei pe termen lung si cu dobanda mai mica.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
consiliu,
CES
/actualitate/afaceri/consiliul-tarii-amana-deciziile-de-restructurare-datoria-externa-creste-cu-1-mld-euro-pe-luna-6130505
6130505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.