Companiile, preturile si promovarea medicamentelor, analizate de Concurenta

Postat la 05 aprilie 2011 50 afişări

Consiliul Concurentei (CC) a finalizat un raport despre piata de medicamente in care analizeaza principalii jucatori, atat din productie, import, cat si in distributie, dar si concurenta in aceasta industrie.

De asemenea, raportul cuprinde analize comparative ale preturilor medicamentelor din Romania si mai multe state europene, precum si recomandari in ceea ce priveste promovarea in domeniul farmaceutic. "Desi pe piata romaneasca activeaza un numar important de actori, tendinta acestei piete in ultimii ani a fost una de concentrare, primele 20 de companii controland aproximativ 78% din piata. Aceasta concentrare s-a datorat in principal operatiunilor de fuziuni si achizitii realizate la nivel international de companiile care activeaza pe piata farmaceutica, dintre care cele mai importante au fost achizitia Zentiva de catre Sanofi- Aventis, achizitia Wyeth de catre Pfizer si achizitia Solvay de catre grupul Abbott", se arata in raportul publicat pe site-ul CC.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/companiile-preturile-si-promovarea-medicamentelor-analizate-de-concurenta-8130626
8130626
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.