Comisia Europeana vrea sa ne scape de "socul facturii" la mobil. Cum vor fi plafonate convorbirile in afara tarii

Postat la 18 mai 2011 13 afişări

Tarifele pentru convorbirile in sistem roaming ar putea scadea din iulie 2014 de la 39 de eurocenti pe minut la 24 eurocenti pe minut, potrivit unui proiect al vicepresedintelui Comisiei Europene, Neelie Kroes, care este si comisarul pentru Agenda Digitala.

Proiectul prevede ca acestea vor fi limitele superioare pentru tarifele de telefonie in roaming din cadrul Uniunii Europene. "Tarifele pentru apelurile primite din strainatate vor scadea, dar nu vor disparea", se arata in proiectul mentionat. In plus, un SMS ar urma sa fie taxat din iulie 2014 cu 10 eurocenti, pana in iulie 2016, fata de 11 eurocenti in prezent. O limita superioara va exista de asemenea si pentru transferul de date in roaming. "In prezent clientii operatorilor de telefonie mobila sunt informati cand factura pentru transferul de date in roaming ajunge la 50 de euro pe luna, pentru a evita diverse "socuri ale facturii" pe care unii turisti le-au experimentat in ultimii ani", se arata in documentul Comisiei Europene. Limitele vor fi valabile pana in 2016, cand tarifele pentru convorbirile in roaming vor fi revizuite de catre Comisia Europeana, urmand ca acestea sa fie egalizate cu tarifele convorbirilor nationale pe mobil.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
faturi,
operatori,
roaming
/actualitate/afaceri/comisia-europeana-vrea-sa-ne-scape-de-socul-facturii-la-mobil-cum-vor-fi-plafonate-convorbirile-in-afara-tarii-8271682
8271682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.