Colapsul BP ar ameninta securitatea energetica, industria si locurile de munca din SUA

Postat la 24 iunie 2010 11 afişări

Presa internationala a inceput sa dezbata posibilitatea falimentului sau destramarii BP ca urmare a dezastrului din Golful Mexic, Bloomberg Businessweek avertizand ca un eventual colaps al gigantului petrolier ar ameninta securitatea energetica, industria si locurile de munca din SUA.

Situatia financiara a British Petroleum (BP) a devenit un factor neglijabil in contextul furiei care s-a abatut asupra companiei in Statele Unite in urma deversarii de petrol care a inceput acum mai bine de doua luni si nu a fost inca remediata semnificativ, insa compania a anuntat deja ca ar putea vinde o parte din active pentru a acoperi costurile fondului in escrow de 20 miliarde de dolari cerut de presedintele american Barack Obama pentru asigurarea despagubirilor datorate comunitatilor, firmelor si companiilor afectate de dezastru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BP,
colaps,
industrie,
energie
/actualitate/afaceri/colapsul-bp-ar-ameninta-securitatea-energetica-industria-si-locurile-de-munca-din-sua-6443398
6443398
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.