CNAS: Persoanele ce obtin venituri din drepturi de autor si pe cartea de munca platesc de doua ori

Postat la 20 august 2010 19 afişări

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, a declarat ca persoanele care obtin venituri din drepturi de autor, dar si pe cartea de munca platesc de doua ori contributia la asigurarile sociale de sanatate.

"Sunt trei situatii. Una care vizeaza persoanele ce obtin venituri, altele decat din drepturi de autor, si care platesc contributia la asigurarile de sanatate. Apoi, sunt cei care primesc venituri din drepturi de autor, dar au si carte de munca. Acestia platesc de doua ori contributia la asigurarile sociale de sanatate. Adica, o data pentru drepturile de autor, iar a doua oara pentru cartea de munca", a precizat presedintele CNAS.

A treia categorie este reprezentata de persoanele care obtin doar ocazional venituri din drepturile de autor. "In acest caz, nu este platita contributia la asigurarile sociale de sanatate", a spus Lucian Duta.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salariu,
drepturi de autor,
cas,
cnas,
/actualitate/afaceri/cnas-persoanele-ce-obtin-venituri-din-drepturi-de-autor-si-pe-cartea-de-munca-platesc-de-doua-ori-6990888
6990888
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.