Chrysler a disparut din Europa: Automobilele vor fi comercializate sub brandul Lancia

Postat la 02 iunie 2011 14 afişări

Fiat a oprit miercuri vanzarile de automobile sub brandul Chrysler in Europa, acestea urmand sa fie comercializate sub marca Lancia, in vederea reducerii pierderilor din Europa si diminuarii costurilor cu 1,5 miliarde de euro pana in 2014, relateaza Bloomberg.

"Nu puteam mentine ambele branduri peste tot, a trebuit sa luam o decizie", a declarat Olivier Francois, director al Fiat care conduce operatiunile sub brand Lancia si Chrysler. El a explicat ca Lancia este mai cunoscut in Europa, iar Chrysler are o recunoastere mai mare in Statele Unite si restul lumii. Fiat urmeaza sa consolideze din aceasta luna rezultatele Chrysler in rapoartele sale financiare. Grupul italian intentioneaza sa ajunga in acest an la o participatie de 57% la Chrysler, de la 46% in prezent. Europa este veriga slaba pentru Fiat, care are dificultati sa concureze cu Volkswagen si Peugeot Citroen. Grupul italian a inregistrat anul trecut in Europa pierderi de circa un miliard de euro , potrivit unui analist al companiei Sanford C. Bernstein.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
europa,
chrysler,
lancia,
brand
/actualitate/afaceri/chrysler-a-disparut-din-europa-automobilele-vor-fi-comercializate-sub-brandul-lancia-8306884
8306884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.