Cele 10 tari care devin locomotiva globala

Postat la 10 iunie 2010 18 afişări

Criza economica pare sa fi luat sfarsit la nivel mondial, insa de-a lungul sau a transformat din temelii forma si dinamica economiei globale.

Evolutia nu s-a datorat vigorii economiei chineze sau a grupului de tari reprezentat de Brazilia, Rusia, India si China. Dimpotriva, vine din partea unei noi forte, care imbina resursele a zece tari in dezvoltare cu venituri medii, arata un studiu realizat de A.T. Kearney.

Cele mai mari zece economii in curs de dezvoltare - Mexic, Coreea de Sud, Turcia, Polonia, Indonezia, Arabia Saudita, Taiwan, Iran, Argentina si Thailanda - au avut un PIB nominal cumulat de 5,6 trilioane de dolari la nivelul anului 2008, adica mai mult decat PIB-ul Japoniei sau al Chinei.

Acest grup constituie al treilea cel mai mare grup economic la nivel mondial, dupa Uniunea Europeana si SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
A.T. Kearney,
studiu,
crestere,
pib
/actualitate/afaceri/cele-10-tari-care-devin-locomotiva-globala-6356671
6356671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.