Ce este criza financiar-economica - mai pe "romaneste"

Postat la 22 mai 2010 13 afişări

"Romanul e bun la toate", este o zicala care ar trebui sa fie un brand de tara. Si romanul atotstiutor nu se pricepe doar la fotbal, calculatoare sau masini, ci si la... macroeconomie.

De cateva zile circula pe internet chiar o explicatie pentru criza financiar-economica globala, aceasta fiind demonstrata astfel incat sa fie inteleasa de oricine.

Unii intampina dificultati in a intelege mecanismul crizei. Pentru cei mai multi, acesta le apare ca ceva extrem de complicat si cu origini obscure. In fond, este mai simplu decat ne-am putea inchipui. Cineva a avut inspiratia de a sintetiza aceasta stare intr-un scenariu compus din zece etape. Iata-l:

1. Ion are o crasma. Pentru a-si spori vanzarile, el decide sa le ofere clientilor (majoritatea - betivani neispraviti) bautura pe datorie. Isi noteaza cu grija datoria fiecarui client, tinand astfel un bilant al creditelor acordate. Pe masura ce se raspandeste vorba ca Ion te serveste acum in schimbul promisiunii de a plati in viitor, numarul clientilor creste, iar vanzarile de bautura asijderea. Pe faza, Ion profita de ocazie si scumpeste tuica si berea.

Cititi mai mult pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
criza,
recesiune
/actualitate/afaceri/ce-este-criza-financiar-economica-mai-pe-romaneste-6151011
6151011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.