Ce a cerut FMI dupa respingerea deciziei de micsorare a pensiilor

Postat la 26 iunie 2010 17 afişări

FMI a cerut Guvernului, dupa decizia Curtii Constitutionale de oprire a diminuarii pensiilor, sa majoreze TVA la 25%, sa urce cota unica de impozitare la 20% si sa creasca si contributiile de asigurari sociale, dar autoritatile romane au insistat ca doar majorarea TVA la 24% asigura suficienti bani.

In cazul TVA, solicitarea Fondului Monetar International (FMI) era pentru o majorare la 25%, dar acompaniata de eliminarea impozitului unic, au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

"FMI a solicitat o cota unica de impozitare de 20%, o crestere a contributiilor de asigurari sociale si o majorare a TVA la 25%, dar simultan cu eliminarea impozitului minim pentru a nu afecta excesiv mediul de afaceri. Guvernul a insistat insa in negocieri ca doar majorarea TVA la 24% va asigura suficiente fonduri pentru respectarea tintei de deficit", au aratat sursele.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/ce-a-cerut-fmi-dupa-respingerea-deciziei-de-micsorare-a-pensiilor-6449520
6449520
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.