Cati romani vor credite acum?

Postat la 11 august 2010 11 afişări

Dupa ani in sir in care accesul facil si rapid la credite a ridicat consumul, pietele auto si imobiliare, romanii par a se fi temperat in acest sens. Astfel ca, doar 6% dintre ei intentioneaza sa isi faca un credit in acest an, arata un studiu realizat de compania de cercetare de piata 360insights.

Intentia de creditare este mai mare in cadrul persoanelor cu venit inalt, pentru care probabil sentimentul de incertitudine cu privire la traiul de zi cu zi este mai redus, arata studiul citat. O larga deschidere spre creditare e caracteristica si persoanelor care au copii, pentru care factorul decisiv este cu siguranta cresterea paletei de nevoi.

"Ceea ce este surprinzator e faptul ca mai mult de jumatate din cei ce intentioneaza sa isi faca un imprumut in acest an, detin deja un alt credit", spune Manuela Danila, senior research executive in cadrul 360insights. Ea adauga ca explicatia sta insa in natura imprumutului pe care romanii intentioneaza sa il faca, indreptandu-se de aceasta data spre credite de mai mica anvergura (perioada mai mica, rata mai mica).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
romani,
credite
/actualitate/afaceri/cati-romani-vor-credite-acum-6852516
6852516
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.