Cat de vulnerabila este Romania la criza din Grecia

Postat la 16 februarie 2010 18 afişări

Banca Nationala monitorizeaza expunerile bancilor elene si nu crede ca trebuie sa ne temem de drobul de sare.

La o pondere de circa un sfert din activele bancare din Romania, Grecia lovita de criza economica devine un factor de risc care n-a intarziat sa apara pe radarele marilor banci internationale.

Ce se intampla daca bancherii greci taie liniile de finantare pentru filialele locale, care oricum sunt sub presiunea creditelor neperformante, se intreaba analistii straini. Cade leul? Se dezechilibreaza sistemul bancar local?

Morgan Stanley, Deutsche Bank sau Citibank au inceput sa atentioneze cu privire la riscul contaminarii Romaniei cu problemele din Grecia, avand in vedere anvergura afacerilor bancilor elene pe piata locala.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Grecia,
Romania,
efecte,
euro
/actualitate/afaceri/cat-de-vulnerabila-este-romania-la-criza-din-grecia-5529633
5529633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.