Cat ar putea incasa statul in plus pe masini si pe case

Postat la 05 mai 2010 11 afişări

Radu Berceanu, ministrul transporturilor, a declarat ieri ca Guvernul ia in calcul impunerea unor taxe mai mari pe case si masini, fara a preciza variantele luate in calcul. ZF a calculat ce ar insemna o crestere a taxelor pe masini pana la nivelul la care acestea ar ajunge la 0,24% din PIB, ca in Spania, spre exemplu: 150 mil. euro in plus la buget fata de taxele stranse acum din aceasta sursa.

Impozitele anuale pentru cele 4,2 milioane de autoturisme din parcul auto national colectate de statul roman se ridica la aproximativ 150 de milioane de euro, respectiv 0,12% din PIB, pondere aflata la jumatate fata de Spania, spre exemplu, unde sunt incasate anual taxe auto in valoare de 2,6 miliarde de euro.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fiscalitate,
impozite,
majorare,
case,
masini,
proprietati
/actualitate/afaceri/cat-ar-putea-incasa-statul-in-plus-pe-masini-si-pe-case-6091065
6091065
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.