LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Businessuri de 11,3 mld. euro au intrat in insolventa de la inceputul crizei

Postat la 12 iulie 2010 19 afişări

Peste 13.500 de firme au intrat in insolventa din 2008 incoace, iar businessul cumulat al acestora depaseste 11,3 mld. euro, potrivit datelor centralizate de Ziarul Financiar pe baza informatiilor obtinute de la Registrul Comertului.

Numarul de firme intrate in insolventa si volumul afacerilor acestora au crescut de la an la an: daca in 2008 afacerile companiilor intrate in insolventa cumulau 2,3 miliarde de euro, in 2009 cifra a crescut la peste 5 miliarde de euro, in timp ce nu mai in primele patru luni din 2010 suma acestora era de 4 miliarde de euro.

Daca ritmul de crestere a numarului de dosare de insolventa se mentine la fel pana la finele anului, este posibil ca businessul companiilor nevoite sa se reorganizeze sa insumeze peste 5% din cifra de afaceri a tuturor companiilor de pe piata, fata de 1% din 2008.

Cititi mai multe pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
insolventa,
companii
/actualitate/afaceri/businessuri-de-11-3-mld-euro-au-intrat-in-insolventa-de-la-inceputul-crizei-6540962
6540962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.